Van der Poel boekt vijfde wereldbekerzege op rij

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel boekt vijfde wereldbekerzege op rij
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft ook de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. De Europees kampioen was wederom een klasse apart en had op de finish een voorsprong van zestien seconden op Wout van Aert, die al vroeg in de wedstrijd lek reed.

De 23-jarige Van der Poel plaatste in de tweede van in totaal negen ronden de beslissende demarrage. Hij sloeg direct een groot gat en het verschil met de concurrentie werd nog wat groter na materiaalpech bij nummer twee Michael Vanthourenhout.

"Ik zag dat de jongens achter mij terugkwamen. Het tempo lag erg hoog in de eerste paar ronden", zei Van der Poel na afloop. "Op het technische gedeelte kon ik het verschil maken. Ik ben blij met deze zege."

Vijf zeges op rij

Van der Poel boekte zijn achttiende overwinning van het seizoen en zijn vijfde op rij in de wereldbeker. Hij sloeg de eerste twee WB-wedstrijden over en staat daardoor met 400 punten slechts derde in het klassement achter leider Toon Aerts (475) en Wout van Aert (468).

Van der Poel slaat de volgende wereldbekerwedstrijd, op 21 januari in het Franse Pontchâteau, over.

STER Reclame