1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

'Met mij gaat het goed, maar weet je wie dit is? Blatter!'

'Met mij gaat het goed, maar weet je wie dit is? Blatter!'

In de laatste dagen van 2018 graven de verslaggevers van NOS Sport in hun eigen werk om een voor hun gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Joep Schreuder en zijn absurde dagen in Rusland tijdens het WK voetbal.

"Zuid-Afrika was swingend, Oekraïne treurigmakend, Brazilië gevaarlijk en Rusland - afgelopen zomer - omschrijft zich het best als absurd.

Los van de WK-wedstrijden maakte ik voor de NOS met vaste cameraman Klaas en vaste editor Paul Jochem een kleine twintig verhaaltjes in de slipstream van het WK. Van weeshuizen in Sint-Petersburg tot onbekende steden in Sovjet-stijl.

Zestien vluchten, tien steden en veertien hotelkamers waarbij onbekende types hele nachten nabij je hotelkamer rondhingen. Om in de gaten te houden wat de NOS in Rusland allemaal uitspookte.

Aan het eind van de trip van ruim een maand maakte Paul voor de lol een vrij irrelevant overzicht: behind the scenes (zie de video bovenaan dit artikel, red.)."

Verhaal Nouri

"Het droevige verhaal rond Abdelhak Nouri was, is en blijft echter van een andere orde dan alle andere reguliere voetbalverhalen.

De reportage die ik maakte met de meest nauw betrokkenen rond Abdelhak is niet iets wat je zomaar even kan draaien. Daar gaan vele gesprekken aan vooraf. Het verhaal in augustus over die trieste dag in Oostenrijk, de nasleep, de impact en de actuele stand van zaken kwam op het juiste moment voor de familie."

"Ik kan niet anders dan mijn diepe bewondering uitspreken voor de manier waarop de vader en broer van Abdelhak - in samenspraak met ons - hun verhaal hebben verteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl