NOS Voetbal

Voetbalster Van den Berg dekt kersttafel voor eenzame mensen

Kerstdiner bij Mandy: vrijwilligerswerk staat bij profvoetbalster centraal

Vijf gasten schuiven op Kerstavond bij voetbalster Mandy van den Berg en haar ouders aan in Naaldwijk. De prof van Valencia wilde al jaren iets doen voor de eenzame medemens. Dit keer komt het er ook van.

"Vrijwilligerswerk is me met de paplepel ingegoten. Bij mijn ouders was dit een speerpunt. We hebben dit al een aantal jaren besproken. Nu hadden we iets van: laten we het gewoon doen. Dan zien we wel hoe de avond zal verlopen", blikt Van den Berg vooruit naar het gezellige samenzijn.

Van den Berg verdient haar geld in de Spaanse voetbalcompetitie. Ze maakte lange tijd deel uit van Oranje, speelde 90 interlands maar raakte vorig jaar na het gewonnen EK in eigen land haar plaats in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman kwijt.

Ze droomt ervan volgend jaar bij de WK in Frankrijk wel weer bij te zijn. Haar vrijwilligerswerk zal daar geen invloed op hebben. "Het gaat om topsport, het gaat om voetbalkwaliteiten", weet ze.

Steun voor initiatief

Maar eerst het kerstdiner voor eenzame mensen. Het initiatief van de voetbalster trok de aandacht. De buurt in Naaldwijk vindt het prachtig, de middenstand bood hulp. "De gasten worden opgehaald en thuisgebracht. Van de hapjes vooraf tot het dessert; alles is geregeld. Wij hoeven eigenlijk alleen maar de tafel te dekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl