Iliass Bel Hassani
NOS Voetbal

FC Groningen huurt Bel Hassani van AZ en Bruns van Vitesse

FC Groningen verwelkomt twee huurlingen. Iliass Bel Hassani komt over van AZ en Thomas Bruns maakt de overstap van Vitesse.

Middenvelder Bruns (26), die eerder uitkwam voor Heracles, heeft in Arnhem een contract tot medio 2021 en speelde dit seizoen tot dusverre twaalf officiële duels. "FC Groningen is een volksclub, waar hard werken en normaal doen voorop staan", zegt Bruns op de website van FC Groningen. "Dat past bij mij. We gaan na de winterstop alles op alles zetten en knallen."

Thomas Bruns na het maken van de 1-1

De 26-jarige Bel Hassani speelde dit seizoen nog niet in de eredivisie voor AZ. Hij was bij de Alkmaarders op een zijspoor beland.

Wedstrijdritme

"Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om er doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer", zegt de oud-speler van Sparta en Heracles Almelo, die bij Sparta nog samenspeelde met FC Groningen-trainer Danny Buijs.

"Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word."

Vijfjarig contract

AZ gaf Bel Hassani in de zomer van 2016 een vijfjarig contract, maar de middenvelder kon de hooggespannen verwachtingen in Alkmaar nooit helemaal waarmaken. In 45 duels voor AZ kwam Bel Hassani tot drie doelpunten. FC Groningen heeft ook een optie tot koop op de middenvelder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl