Johan de Wit bij het WK allround in maart
NOS Schaatsen

Schaatscoach De Wit onderscheiden in Japan

Schaatscoach Johan de Wit wordt volgende maand in Japan onderscheiden met een prijs voor zijn werk en prestaties met de Japanse schaatsploeg. De Wit is sinds 2015 coach van de vrouwen en heeft sinds dit seizoen ook de mannen onder zijn hoede.

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang werden onder zijn leiding twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille veroverd. Ook werd Miho Takagi in maart in Amsterdam wereldkampioene allround. Op de website schaatsen.nl noemt De Wit zijn uitverkiezing "heel gaaf".

De schaatscoach stond vorige maand ook op de shortlist voor de verkiezing van Coach van het Jaar in Nederland. Hij haalde de definitieve lijst uiteindelijk niet. Jac Orie, coach van de schaatsers van Team Jumbo-Visma, kreeg vorige week op het Sportgala de prijs voor de derde keer uitgereikt.

De Wit verlengde in april zijn contract bij de Japanse bond tot en met de Olympische Winterspelen van Peking in 2022. Of hij daarna nog langer blijft, weet hij nog niet, al zou de Japanse bond dat wel graag zien. "Laten we eerst deze vier jaar maar afmaken", aldus De Wit op schaatsen.nl.

Eind november zocht NOS-verslaggever Bert Maalderink Johan de Wit op in Tomakomai, een stad op het eiland Hokkaido, waar de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen werd verreden:

Johan de Wit traint nu ook de Japanse schaatsmannen: 'Tot nu toe vind ik het leuk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl