Het bootje van de vissers
NOS Nieuws

Cruiseschip redt vissers na 20 dagen op zee: 'Een kerstwonder'

Een Amerikaans cruiseschip heeft twee Costa Ricaanse vissers gered die al twintig dagen stuurloos ronddreven in de Caribische Zee. Een medewerker van de reder noemt het een kerstwonder, aangezien het schip toevallig passeerde.

De twee mannen waren op 1 december de zee op gegaan. Terwijl ze sliepen dreef hun boot af en toen ze vervolgens probeerden terug te komen raakte de brandstof op. Zo dreven ze zo'n duizend kilometer richting Cuba.

De mannen hadden maar voor zeven dagen voedsel en water bij zich. Ze probeerden door te vissen in leven te blijven, maar hadden niet veel drinkwater.

Afgelopen week werd hun bootje ontdekt door het schip Empress of the Seas. De mannen waren ondervoed en uitgedroogd, een van hen kon niet op eigen kracht zijn boot verlaten.

Volgens een woordvoerder was het puur geluk dat het cruiseschip langskwam: het schip had zijn koers verlegd na noodweer in de regio. "Noem het geluk, een speling van het heelal, God, wat je maar wil. Feit blijft dat we niet in de buurt waren geweest als de koers niet was omgegooid."

De mannen zijn inmiddels aangesterkt en op Jamaica naar een ziekenhuis gebracht. De bemanning van het cruiseschip heeft 300 dollar ingezameld om de twee te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl