De doelpuntenmakers van Willem II: Fran Sol en Aras Özbiliz

Willem II wint ook zonder Duits kwartet

Willem II gaat de winterstop in op de twaalfde plaats. De Brabanders wisselden stuivertje met FC Emmen, dat in Drenthe met 2-0 werd verslagen.

Bij Willem II waren doelman Timon Wellenreuther, verdediger Thomas Meissner, middenvelder Atakan Akkaynak en aanvaller Donis Avdijaj disciplinair geschorst. Het Duitse viertal had zich volgens trainer Adrie Koster "niet professioneel voorbereid" op het duel met Emmen.

Clubtopscorer Fran Sol werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst vader, maar de Spaanse spits was er tegen FC Emmen wel bij.

Het gemis van het Duitse viertal kwam de Tilburgers niet duur te staan. Emmen had wel vaak de bal maar deed er weinig mee.

De enige kans voor rust was voor de bezoekers en die was direct raak. Na prima werk van Damil Dankerlui krulde Özbiliz de bal knap in de hoek.

In de tweede helft maakte Sol er 2-0 van met zijn dertiende competitiedoelpunt. De Spanjaard werkte de bal in twee instanties langs keeper Kjell Scherpen na opnieuw een assist van Dankerlui.

De thuisploeg kreeg vervolgens ook enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer aan De Oude Meerdijk.