1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Team Sunweb
NOS Wielrennen

Dumoulin in een jaar 73 keer interviewen; een Nederlands record?

In de laatste dagen van 2018 graven de verslaggevers van NOS Sport in hun eigen werk om een voor hen gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Han Kock, die Tom Dumoulin dit jaar 73 keer (!) interviewde.

"Ik vraag me af of het in de geschiedenis van de Nederlandse sportjournalistiek is voorgekomen dat een sporter 73 keer voor dezelfde camera door dezelfde verslaggever is ondervraagd. En dat binnen twaalf maanden. Ik denk het niet", zegt Kock.

"Al die 73 interviews tonen is natuurlijk niet te doen, maar ik wil er wel drie uitlichten om de verschillende gedaanten van Tom Dumoulin te tonen."

25 mei: na de negentiende etappe van de Giro, de 'Froome-etappe'. Dumoulin kan de eindzege wel vergeten. "We zien hier de verslagen Dumoulin."

27 juli: na de negentiende etappe van de Tour. Roglic wint, Dumoulin wordt tweede en geeft in alle frustratie de schuld aan een motorrijder. "We zien hier de niet-tegen-zijn-verlies-kunnende - prima eigenschap voor topsporters trouwens - Dumoulin."

28 juli: na de tijdrit in de Tour, die hij met een seconde voorsprong wint van Froome. Na een dag vol stress over een kwijtgeraakt tijdritpak. "We zien hier de euforische Dumoulin."

  • 25 mei: 'Ik wist dat Froome met iets speciaals bezig was'
  • 27 juli: 'Hij rijdt weg op een recht stuk, slaat nergens op!'
  • 28 juli: 'Één seconde, kun je dat geloven?'

Die 73 gesprekken zijn opgenomen in Duitsland, België, Israël, Italië, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Interviews voor en na etappes in de Giro en de Tour. Interviews bij het NK en WK. Interviews voor voor- en nabeschouwingsfilmpjes. Lang en kort. Gemaakt in de regen en in de zon. Bovenop een berg en aan zee.

Maar het waren er vooral veel. 73! "Volgens mij een Nederlands record."

Team Sunweb
Verslaggever Han Kock in gesprek met Dumoulin na de derde etappe van de Giro

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl