NOS Voetbal

Met Michal Sadílek dient zich opnieuw een PSV-jeugdspeler aan

'Ik werd met Van Bommel kampioen bij onder 19'

Michal Sadílek mocht tijdens PSV-AZ (3-1) al na 29 minuten invallen voor de matig spelende Gastón Pereiro en greep direct zijn kans. De pas 19-jarige Tsjech bracht rust op het middenveld en scoorde later zelfs de 2-1 voor de Eindhovenaren.

Sadílek is na jongens als Pablo Rosario, Cody Gakpo, Donyell Malen en Dante Rigo de volgende jonge PSV'er die van trainer Mark van Bommel aan het grote werk mag ruiken.

"Ik ben er altijd klaar voor. Ik ging gewoon knallen. Ik doe mijn ding", zei Sadílek over zijn invalbeurt. De kleine middenvelder is een protegé van Van Bommel, die met Sadílek als aanvoerder vorig jaar kampioen werd met PSV onder 19 jaar.

Goede band

Van Bommel nam de Tsjechisch jeugdinternational, die sinds de zomer van 2015 in Eindhoven voetbalt, afgelopen zomer direct op in de A-selectie. "We hebben een goede band met elkaar", aldus Sadílek over zijn relatie met de coach.

Vanzelfsprekend zag Van Bommel zaterdagavond met een glimlach hoe zijn pupil belangrijk in de wedstrijd was. "Het is leuk dat hij scoort en alles geeft."

Van Bommel: 'Hier zat alles in'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl