Mihail Rosheuvel schreeuwt het uit na zijn doelpunt

NAC Breda na rust langs negental Heerenveen

NAC Breda heeft zijn vierde zege van het seizoen te pakken. Heerenveen, dat na rust nog maar met negen man op het veld stond, werd in Breda met 4-2 verslagen.

De eerste helft was bijzonder vermakelijk. NAC kwam al in de zesde minuut op voorsprong door een schot van Mitchell Te Vrede. In de elfde minuut stond het op curieuze wijze alweer gelijk: Ben Rienstra werkte de bal in de richting van het doel, waarna iedereen miste en Rienstra de goal op zijn naam kon schrijven.

Drie minuten kreeg de doelpuntenmaker na hard doorgaan op Te Vrede en na ingrijpen van de VAR de rode kaart gepresenteerd. Met tien man kwam Heerenveen vervolgens op een 2-1 voorsprong door een fraaie pegel van Mitchell van Bergen.

Vlak voor rust kon Yuki Kobayashi met een rode kaart naar de kleedkamer, vanwege een harde tackle op Mounir El Allouchi.

Fries verzet gebroken

In de tweede helft ging NAC met twee man meer volle bak op jacht naar de gelijkmaker. De negen Friezen bleven moedig weerstand bieden en maakten het de Brabanders bepaald niet makkelijk.

In de 65ste minuut werd het verzet van Heerenveen echter gebroken. Te Vrede maakte zijn tweede goal van de avond (2-2), waarop voor de Friezen de derde rode kaart van de avond volgde: trainer Jan Olde Riekerink werd vanwege aanmerkingen op de leiding weggestuurd.

NAC ging onverdroten verder op zoek naar de zege, en die kwam ook. Door twee goals van Mikhail Rosheuvel werd het 4-2 en is de ploeg uit Breda er zeker van dat het niet als hekkensluiter de winterstop ingaat.