1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Op reis met de volleybalvrouwen: alle telefoons gaan op Netflix

Volleybalsters met hoge snelheid richting Yokohama

In de laatste dagen van 2018 graven de verslaggevers van NOS Sport in hun eigen werk om een voor hun gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Maarten Tip op reis met de volleybalsters.

"Mijn mooiste werk van dit jaar 'moet' natuurlijk van het WK volleybal komen. Nederland liet in Japan zien echt bij de top van de wereld te horen. Oranje werd na dertien wedstrijden in drie weken vierde in een loodzwaar toernooi.

Aan het eind bleken Servië (halve finale) en China (om de derde plaats) net te sterk. Servië werd wereldkampioen.

Samen de Japanse sneltrein in

De reportage in de snelle Japanse trein (Shinkansen) laat zien hoe toegankelijk het Nederlands team is. Voor ons als tv-ploeg zijn er altijd goede afspraken te maken om op bepaalde momenten dichtbij te komen. Ook hier. Zo krijg je een leuk kijkje achter de schermen en zie je hoe ze zo'n reisdag doorkomen.

Reizen is natuurlijk een groot deel van het leven voor deze speelsters en je ziet dat ze gewend zijn daarmee om te gaan. De mobiele telefoon is daarbij een prima hulpmiddel voor ontspanning onderweg.

Bijvoorbeeld om te Netflixen of social media bij te houden, zoals Laura Dijkema deed (via Instagram) toen wij (cameraman Paul Jochem Vegter en ik) in de trein ons item stonden te draaien.

NOS

In de trein zie je ook dat het werk van de coaches nooit ophoudt. Analyses van het eigen spel en de komende tegenstanders gaan altijd door. Er wordt weleens onderschat hoeveel werk er achter de schermen te doen is. Van elke tegenstander zijn alle details bekend en elke wedstrijd wordt tot in de puntjes voorbereid.

Rond dit WK was het Nederlands team ongeveer vijf weken in Japan. Weinig tijd om veel van het land te zien, alles in het teken van volleybal en het doel om een medaille te halen. Helaas lukte dat net niet.

Volgend jaar is er een EK, en dan gloren de Olympische Spelen van Tokio 2020 alweer aan de horizon. En het volgende WK? Pas weer over vier jaar. Maar misschien wel in Nederland!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl