Zeker 20 doden bij terreuraanslagen Mogadishu

time icon Aangepast
Yahye From Somalia
@YahyeYoungM
#BREAKING second explosion went off I'm near the place right now. The dead body of soldiers seen. Gunfires going on #Mogadishu #Somalia
4 maanden geleden

In het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn bij een dubbele terroristische aanslag zeker 22 doden gevallen. Rond de 20 mensen raakten gewond. De daders bliezen zich in hun auto's kort na elkaar op. Dat gebeurde in de buurt van het presidentieel paleis in de hoofdstad van Somalië.

Onder de doden waren leden van de veiligheidsdienst, burgers en een Brits-Somalische journalist.

De extremistische organisatie al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De beweging is gelieerd aan al-Qaida. Hoewel al-Shabaab al jaren geleden uit Mogadishu verdreven is, slaagt het er keer op keer in de hoofdstad met aanslagen zwaar te treffen.

Een woordvoerder van de geheime dienst zei dat de terroristen het ook gemunt hadden op de nieuwbouw van het nationale theater in Mogadishu.

Een internationale vredesmacht van 20.000 man bestrijdt in samenwerking met het Somalische leger al-Shabaab. De Amerikaanse luchtmacht heeft naar eigen zeggen dit jaar al tientallen luchtaanvallen uitgevoerd in Somalië waarbij honderden strijders zijn gedood.

Adnan Mohammed
@moha71017
A scene from the spot #Somalia #Mogadishu
4 maanden geleden

STER Reclame