Virgil van Dijk viert zijn 0-2 op bezoek bij Wolves
NOS Voetbal

Scorende Van Dijk helpt Liverpool langs potentiële bananenschil

Ja, Liverpool was koploper in de Engelse Premier League. En ja, de 'Reds' waren nog ongeslagen. Maar het bezoek aan Wolverhampton Wanderers van vrijdagavond werd door velen gezien als een potentiële bananenschil. Mede dankzij een scorende Virgil van Dijk werd dat gevaar echter behendig ontweken: 0-2.

Dat Wolverhampton Wanderers, kortweg Wolves, in staat werd geacht om Liverpool de eerste competitienederlaag toe te dienen, of in ieder geval punten af te snoepen, had de verrassende promovendus te danken aan uitstekende eerdere prestaties tegen ploegen uit de topzes.

Stuntploeg Wolves

De hemelsblauwe aanvalsmachine van Manchester City werd in eigen huis knap op 1-1 gehouden, van Chelsea werd zelfs met 2-1 gewonnen, terwijl bezoeken aan Manchester United en Arsenal twee keer een 1-1 gelijkspel opleverden. Alleen Tottenham Hotspur bleek nipt te sterk (2-3), maar ook in die wedstrijd had Wolves kansen op meer.

Liverpool is dit seizoen echter een geval apart en in plaats van een struikelpartij onderstreepte de ploeg van trainer Jürgen Klopp in Wolverhampton nog maar eens zijn kandidatuur voor de titel, de eerste sinds 1990.

Mohamed Salah schoot de bezoekers na een dik kwartier op voorsprong. De Egyptenaar liet Wolves-doelman Rui Patrício met een fraaie voetbeweging kansloos na een lage voorzet van Fabinho (0-1).

Goal Van Dijk

Salah stond ook aan de basis van de tweede Liverpool-treffer. De aanvaller legde de bal achter de vijandelijke defensie, waar Van Dijk succesvol zijn schoen tegen de bal zette (0-2).

Door de overwinning in Wolverhampton gaat Liverpool de Kerst in als koploper, het verschil met Manchester City bedraagt immers vier punten. Acht van de laatste negen teams die als nummer één Eerste Kerstdag vierden, wonnen uiteindelijk de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl