Marco Reus was weer eens goudhaantje in de topper tegen Borussia Mönchengladbach

Koploper Borussia Dortmund verslaat Mönchengladbach in topper

Koploper Borussia Dortmund heeft in eigen stadion een 2-1 zege geboekt in de topper tegen zijn naaste belager Borussia Mönchengladbach.

In de matige eerste helft zette Jadon Sancho de koploper in de 42ste minuut op 1-0 met een geplaatst schot in de verre hoek.

Vlak daarna tekende Christoph Kramer in de blessuretijd van de eerste helft voor de gelijkmaker toen hij de bal bij een scrimmage voor zijn voeten kreeg.

Levendige tweede helft

In de veel levendigere tweede helft had Dortmund de overhand. Marco Reus maakte er na een razendsnelle counter, die hij zelf op eigen helft had opgezet, 2-1 van: hij gleed de bal binnen na een voorzet op maat van Mario Götze.

Daarna raakte Reus, die zijn 250ste duel speelde voor Borussia, uit een vrije trap ook nog de lat.

Dortmund heeft nu negen punten voorsprong op nummer twee Mönchengladbach. Bayern München staat op de derde plaats met evenveel punten als Gladbach, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Net als eerder deze week bij Schalke'04 bracht Borussia Dortmund een eerbetoon vanwege de sluiting van de laatste kolenmijn in het Ruhrgebied