Frank de Boer Pro Shots

Frank de Boer pikt zijn trainersloopbaan weer op in de VS. De 48-jarige oefenmeester is in onderhandeling met Atlanta United, de regerend kampioen van MLS, de hoogste Amerikaanse profdivisie.

De trainerspositie bij Atlanta United, dat pas in 2017 toetrad tot MLS en dus al in zijn tweede seizoen de titel pakte, komt vacant door het aanstaande vertrek van Gerardo 'Tata' Martino naar de Mexicaanse nationale ploeg.

De Boer tekent een contract voor vier jaar in Atlanta, waar hij op 1 januari officieel in dienst zal treden. Beide partijen hopen de onderhandelingen komend weekeinde af te ronden.

Concacaf Cup

Op 1 maart start de Amerikaanse competitie, maar daarvoor wacht al de eerste klus voor De Boer en dat is de strijd om de Concacaf Cup, de Champions League voor Noord- en Midden-Amerika. Die begint op 22 februari.

Op 23 september gaf De Boer aan tafel bij Studio Voetbal nog aan te hopen op een klus in Duitsland of Spanje:

Frank de Boer hoopt op klus in Duitsland of Spanje

Is driemaal scheepsrecht?

Atlanta United wordt het derde buitenlandse avontuur voor De Boer, de eerste twee waren weinig succesvol. Vorig jaar werd hij al na 77 dagen ontslagen bij het Engelse Crystal Palace, terwijl ook het Italiaanse Internazionale een jaar eerder al snel de samenwerking verbrak: na 85 dagen.

In Nederland boekte De Boer wel successen. Als trainer van Ajax werd hij viermaal kampioen en won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal in 5 seizoenen.

Anderlecht en Basel

De Boer, die vrijdagochtend bij Radio 538 al liet doorschemeren dat een vertrek naar het buitenland in de pijpleiding zat, werd eerder in verband gebracht met Anderlecht en FC Basel.

Bij Basel ging de voorkeur van de club uiteindelijk naar Marcel Koller. Bij Anderlecht was De Boer een topkandidaat, maar de trainer verkiest het avontuur in Atlanta boven de klus in België.

STER reclame