Vlaams koppel sterft tegelijk, na 64 jaar huwelijk

time icon

De Vlaamse Jos Claes en Gusta Schoovaerts zijn na 64 jaar huwelijk op ongeveer hetzelfde moment overleden. Dat melden verschillende Belgische media. Volgens de arts van het koppel was er geen sprake van euthanasie, maar gaat het hier om een natuurlijke dood. "Mooier sterven kan niet", zegt hun zoon Willem Claes tegen De Standaard.

"Tot de dood ons scheidt, iets waar ze als diepgelovige mensen in geloofden, gold in zekere zin dus niet voor hen", zegt Claes. Waarschijnlijk hebben er maar enkele seconden gezeten tussen het overlijden van het stel (89). "We vroegen aan de dokter wie van hen eerst gegaan is. 'Geen idee', was het antwoord."

De Standaard
@destandaard
Koppel (89) na huwelijk van 64 jaar op enkele seconden van elkaar overleden: 'Mooier sterven kan niet' https://t.co/BlZGbINU8U
6 maanden geleden

Vorig jaar kreeg Jos Claes een lichte hartaanval. Sindsdien kwakkelde het stel met hun gezondheid. "Plots kwam hun levenskwaliteit in het gedrang. Eerst de een, dan de ander. Al die tijd hielden ze elkaar perfect in evenwicht. Tot hun dood", vertelt Claes.

Doodgaan van verdriet

Volgens rouwexpert Manu Keirse kunnen mensen letterlijk doodgaan van verdriet. "Deze mensen waren aan het einde van hun leven en hun gezondheid was zwak. Als de ene partner weet dat de andere overleden is of dat die er erg slecht aan toe is, kan die overmand worden door emoties. En dat heeft ook op het lichaam een heel grote impact", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Morgen is er een afscheidsplechtigheid in de kerk van Zonderschot. In diezelfde kerk gaven ze elkaar 64 jaar geleden het jawoord.

STER Reclame