Mitchell Bormann van ODIN'59 wordt geknuffeld na zijn vroege treffer in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen ANP

'Spelers ODIN '59 kregen geld voor gewonnen wedstrijd'

time icon

De voetballers van ODIN '59 hebben een bedrag gekregen naar aanleiding van online weddenschappen op de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Emmen in oktober. Dat bevestigt secretaris Joop de Vries tegen NH Nieuws.

"Ze hebben wat gewonnen, maar niemand heeft persoonlijk gewed", aldus De Vries.

Deze verklaring wijkt af van een eerdere verklaring waarin ODIN '59 meldde dat de spelers zelf geen weddenschap hadden afgesloten, maar dat een aantal vrienden en familieleden gezamenlijk op de wedstrijd hadden gewed. Daar wisten de spelers niets van af.

Onderzoek

De KNVB heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een reportage in Nieuwsuur. Daarin was onder meer te zien dat spelers van ODIN '59 na afloop van de wedstrijd eerst juichen in de kleedkamer, het vervolgens een tijd stil is en er daarna opnieuw gejuich klinkt. Er worden bedragen genoemd en iemand roept "Unibetje".

De reglementen van de KNVB verbieden weddenschappen op iedere wedstrijd in de eigen competitie. Een eredivisiespeler mag niet inzetten op andere eredivisiewedstrijden bijvoorbeeld. Laat staan dat je mag inzetten op wedstrijden waar je als speler aan meedoet.

ODIN'59 spreekt de verklaring van secretaris De Vries niet tegen, maar wil verder niet meer reageren.

De reportage over de bekeroverwinning van ODIN '59 op FC Emmen en het mogelijk inzetten van geld door de spelers van die club:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Gokte stuntploeg Odin '59 op eigen bekerwedstrijd tegen Emmen?

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Olfers: 'Gokken op eigen wedstrijden maakt risico op matchfixing groter'

STER Reclame