Tonny Vilhena heeft Feyenoord op voorsprong gezet

Dominant Feyenoord bekert verder maar verzuimt score op te voeren

Feyenoord heeft zich als achtste en laatste ploeg geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De Rotterdamse titelhouder was in eigen huis veel sterker dan FC Utrecht, maar verzuimde vaker dan één keer te scoren: 1-0.

Al voor rust creëerde Feyenoord een reeks kansen: Robin van Persie raakte de lat en Sam Larsson vond tweemaal FC Utrecht-doelman David Jensen op zijn weg.

Jensen redde in de 26ste minuut ook op een kopbal van Tonny Vilhena, maar in de rebound kopte de middenvelder alsnog raak (1-0).

Ook na de rust was Feyenoord regelmatig gevaarlijk, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een inzet van invaller Luis Sinisterra die op de paal belandde. Het duel behield daardoor zijn spanning en in de extra tijd kwam Feyenoord zelfs nog erg goed weg.

Een kopbal van Timo Letschert werd door Jens Toornstra van de lijn gehaald, terwijl invaller Nick Venema eerst te lang wachtte bij een schietkans en twee minuten later naast kopte.

Zaterdagavond wordt er geloot voor de kwartfinales. FC Utrecht wacht zondag wederom een pittige kluif: de Domstedelingen ontvangen dan Ajax in de eigen Galgenwaard.