NOS Voetbal

Arnesen verlaat PSV en gaat toch in op aanbod Anderlecht

Frank Arnesen stapt uit de raad van commissarissen van PSV om technisch directeur te worden van de Belgische topclub Anderlecht, waar hij van 1983 tot 1985 speler was. Een maand geleden sloeg de 62-jarige Deen dat aanbod nog af.

"Het was en is niet gemakkelijk om mensen met de statuur van Frank te vinden", laat PSV's president-commissaris Jan Albers weten. "Omdat de dagelijkse technische organisatie van PSV nu goed staat, kunnen we onszelf de tijd gunnen om een opvolger voor Frank te vinden."

Meerwaarde

Arnesen was binnen de rvc verantwoordelijk voor technische zaken. Eerder was hij technisch directeur van PSV, Tottenham Hotspur, Chelsea en Hamburger SV. Bij Anderlecht volgt hij op 3 januari Luc Devroe op. "Hij is een grote meerwaarde voor ons", zegt sportief directeur Michael Verschueren.

Als speler kwam Arnesen ook uit voor Ajax, Valencia en PSV. In 1987/88 was hij lid van het team dat de Europa Cup I won. In Eindhoven werd hij later ook nog assistent-coach.

In september gaf Arnesen voorafgaand aan PSV-Ajax (3-0) een interview aan de NOS. Daarin vertelde hij wat zijn rol in de raad van commissarissen was ("toezicht houden op hoe de directie het doet") en waarom hij nooit technisch directeur werd bij Ajax.

Arnesen: 'Als het gaat om PSV en Ajax, dan is PSV mijn club'

Over zijn overstap naar Anderlecht zegt Arnesen: "Het is een eer om in het verleden als speler en binnenkort als technisch directeur deel uit te maken van deze club. Ik hoop hier een mooi verhaal te schrijven, samen met de directie, de sportieve staf en de spelers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl