De boot ligt in de bocht van de IJssel bij Bronkhorst
In samenwerking met
Omroep Gelderland

Vrachtschip in IJssel bij Bronkhorst ligt nog zeker de hele nacht vast

Een 80 meter lang vrachtschip met 1200 ton diesel aan boord ligt al de hele dag overdwars in de bocht van de IJssel bij Bronkhorst. Het scheepvaartverkeer is daardoor gestremd en dat blijft vannacht ook zo.

Volgens Rijkswaterstaat is het schip vastgelopen door problemen met het roer. "Twee sleepboten zijn de hele dag bezig geweest om het schip los te trekken, maar dat is niet gelukt. We gaan morgen verder", zegt woordvoerder Gertske de Bruijn.

Geen kant op

Rijkswaterstaat heeft twee alternatieven om het schip vlot te trekken. De eerste mogelijkheid is een duwboot die de sleepboten gaat helpen. Die boot komt nu vanuit Enkhuizen en is er morgenochtend rond 8.00 uur. De andere optie is om de lading diesel over te laden op een tankerschip, maar ook dat kan pas worden gedaan als het licht is.

Door de stremming kunnen tien schepen geen kant op. Sommige schippers kiezen voor omvaren, anderen wachten bij de sluis bij Eefde. Het vastgelopen schip was op weg naar Hengelo, maar als het loskomt gaat het onder begeleiding naar Enschede, meldt Omroep Gelderland. Het schip moet daar eerst gerepareerd worden.

Advertentie via Ster.nl