Yiannoula in haar rolstoel
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Verlamd Grieks schaap met rolstoel naar Zeeuwse zorgboerderij

Een verlamd Grieks schaap heeft in Nederland nieuw onderdak gevonden. Yiannoula werd als lammetje door een jong stel in de bergen van Kreta gevonden. De kudde had haar verlaten, vermoedelijk omdat ze gehandicapt was.

De twee vinders, Niki en Andreas, namen haar op in hun appartement en brachten haar groot met de fles. Andreas maakte een rolstoel voor haar die hij aanpaste aan haar groei.

Het schaap leefde twee jaar in het appartement maar dat was niet vol te houden. Het Griekse stel vond uiteindelijk onderdak voor haar in een zorgboerderij voor gehandicapte dieren in het Zeeuwse Biervliet.

Inmiddels is Yiannoula helemaal gewend in Nederland:

  • Stichting Zorgeloos Dierenleven
    Yiannoula als lammetje
  • Stichting Zorgeloos Dierenleven
    Niki en Andreas geven Yiannoula de fles

Ze brachten haar met het vliegtuig naar Nederland en bleven een tijdje om Yiannoula te laten wennen aan haar nieuwe baasje. De overgang verliep soepel: de andere dieren hebben haar geaccepteerd. Ze kan met haar rolstoel rennen door de grote tuin, schrijft Omroep Zeeland.

Het dier heeft zich ook gehecht aan haar nieuwe eigenaar Maria Moria, die er overigens veel werk aan heeft. Ze draagt Yiannoula (30 kilo) haar naar bed en haalt haar er ook uit. Het bed moet hierna verschoond worden; overdag krijgt het schaap luiers aan.

Advertentie via Ster.nl