Teleurstelling bij Christian Pulisic

Borussia Dortmund lijdt eerste seizoensnederlaag in Düsseldorf

Borussia Dortmund heeft zijn eerste seizoensnederlaag geleden in de Bundesliga. Op bezoek bij laagvlieger Fortuna Düsseldorf verloor de koploper met 2-1.

Het gat met achtervolger Borussia Mönchengladbach, dat 1. FC Nürnberg met 1-0 versloeg, bedraagt nu zes punten. Bayern München kan woensdag met een zege op RB Leipzig ook op zes punten komen.

Dodi Lukebakio zorgde voor rust met zijn zevende goal van het seizoen voor de verrassende voorsprong, na een snelle uitbraak die werd ingeleid door balverlies van Jacob Bruun Larsen.

Fortuna Düsseldorf viert de 1-0 van Dodi Lukebakio

Dortmund ontsnapte zelfs aan een grotere achterstand, want Takashi Usami schoot in kansrijke positie naast.

De 2-0 viel uiteindelijk toch, in de tweede helft. Jean Zimmer haalde maar eens van afstand uit en zag de bal op prachtige wijze in de kruising belanden.

Dubbele wissel

Met Jadon Sancho en Paco Alcácer als invallers hoopte Dortmund-trainer Lucien Favre op de ommekeer.

Alcácer kopte tien minuten voor tijd met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen de 2-1 binnen. Tien daarvan maakte hij als invaller, een record.

De gelijkmaker bleef ondanks een slotoffensief uit, waardoor de stunt van Fortuna Düsseldorf definitief gestalte kreeg.

Thorgan Hazard bedankt Ibrahima Traoré

Borussia Mönchengladbach behaalde een zege op 1. FC Nürnberg: 2-0. Thorgan Hazard en Alassane Pléa scoorden.

Het was alweer de elfde thuiszege op rij in de competitie van 'Die Fohlen', die op de tweede plek blijven staan.

In de eerste helft kregen de tegen degradatie strijdende bezoekers enkele kansen, maar een verrassende voorsprong bleef uit.

Mislukte panenka

Nadat Hazard vlak voor het rustsignaal met een mislukte panenka (een zachte stift) een penalty om zeep had geholpen, maakte de Belg die misser kort na de pauze goed.

Hij tikte bij de tweede paal binnen na een voorzet van Ibrahima Traoré. In de slotfase bepaalde Alassane Pléa de eindstand op 2-0.

Vrijdag gaat Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Borussia Dortmund, dat later vanavond tegen Fortuna Düsseldorf in actie komt.

Wout Weghorst

Wout Weghorst maakte tegen VfB Stuttgart zijn zesde treffer van het seizoen voor VfL Wolfsburg. Josuha Guilavogui had eerder de score al geopend. Eindstand: 2-0.

Hertha BSC en FC Augsburg speelden met 2-2 gelijk.