Het kenmerkende dansje van 'Carlton' uit de jaren 90-serie The Fresh Prince of Bel Air kennen we wel nog, toch? Spelers van de populaire games Fortnite en NBA 2K hebben dit dansje de laatste tijd weer vaker gezien, aangezien een van de karakters in het spel het uitvoert. Alfonso Ribeiro, zoals Carlton echt heet, wil dat niet meer en klaagt de bedrijven achter de games aan.

Ribeiro zegt dat beide bedrijven geen toestemming hebben gevraagd om de beroemde dans te gebruiken in hun spellen. Hij heeft nu besloten de copyright te claimen.

Zie de gelijkenis in dit filmpje:

Ribeiro's dans werd begin jaren 90 populair door zijn rol als Carlton in The Fresh Prince of Bel Air. Die comedyserie werd tussen 1990 en 1996 uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender NBC. Ook in Nederland was de serie te zien. De hoofdrol werd gespeeld door Will Smith; voor hem was het zijn eerste grote rol.

"De bedrijven hebben winst gemaakt door onder meer deze dans. Toch hebben ze Ribeiro niet gecompenseerd of om goedkeuring gevraagd om de kenmerkende dans te gebruiken", is te lezen in een verklaring van een van Ribeiro's advocaten bij Variety.

STER reclame