NOS Voetbal

Oranje-briefje van Lodeweges levert 35.000 euro op

Het briefje dat rondging onder een paar spelers van het Nederlands elftal in de slotfase van de wedstrijd tegen Duitsland in de Nations League, heeft 35.000 euro opgebracht.

Dat gebeurde tijdens een veiling van de Johan Cruijff Foundation. De opbrengst komt ten goede aan een Cruijff court en een centrum voor kindzorg in Zuid-Afrika.

Koeman stelde briefje beschikbaar

Bondscoach Ronald Koeman had het briefje ter beschikking gesteld aan de Johan Cruijff Foundation, waar hij ambassadeur van is. Belangstellenden konden een bod doen via internet. De hoogste bieder werd vervolgens uitgenodigd voor een diner.

Daar konden gasten ook nog een bod uitbrengen. Na een paar keer heen en weer bieden, kwam het briefje uiteindelijk toch terecht bij de hoogste internetbieder, die anoniem wil blijven.

Op het briefje, van de hand van assistent-bondscoach Dwight Lodeweges, stond onder meer dat Virgil van Dijk bij een 2-1 achterstand in de spits moest gaan spelen om de gelijkmaker te forceren. De verdediger las de boodschap, ging naar voren en maakte in de slotfase de 2-2, waardoor Nederland zich plaatste voor de finaleronde van de Nations League.

Van Dijk gooide het briefje weg en de NOS vond het na de wedstrijd langs de rand van het veld. Het stukje papier werd teruggegeven aan Lodeweges.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl