Podcast Oog: Poetin-kalender populair en Saturnus verliest ringen

time icon Aangepast

De 96-jarige oud-verzetsstrijder Selma van der Perre. Ze woont al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Londen, maar was even naar Nederland voor een expositie in Nationaal Monument Kamp Vught, over moedige vrouwen die zich verzetten tegen onderdrukking. Van der Perre haalt herinneringen op uit haar tijd in het verzet en vertelt onder andere over een jongen van 17 die haar een pistool wilde geven.

Luister de podcast hier

Verder aandacht voor het werk van Petra Urban, die als rechtbanktekenaar het Holleeder-proces volgt. Vladimir Poetin is razend populair in Japan, als figurant op zijn eigen kalender. In Genua wordt begonnen met de bouw van een brug om de ingestorte Morandi-brug te vervangen. En de ringen van planeet Saturnus verdwijnen. En dat gaat nog 'redelijk snel'.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

0'55 Nationaal Monument Kamp Vught heeft een expositie over moedige vrouwen die zich verzetten tegen onderdrukking

11'02 Hoe kijkt een rechtbanktekenaar naar Willem Holleeder

17'54 De populariteit van de Poetin-kalender

20'59 Genua krijgt een nieuwe brug

28'37 Saturnus verliest in rap tempo zijn ringen

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame