Van der Poel rijdt Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel: 'Hoop dat ik er gelijk sta in Vlaanderen en AGR'

Mathieu van der Poel zal volgend jaar debuteren in grote voorjaarsklassiekers bij het wielrennen op de weg. De 23-jarige alleenheerser bij het veldrijden doet mee aan de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem.

Bij een persconferentie in Amsterdam liet hij weten ook Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl op zijn programma te hebben staan. Zijn ploeg Corendon-Circus heeft verder startbewijzen voor Omloop Het Nieuwsblad en de Scheldeprijs.

Met de besten mee

Van der Poel sluit niet uit dat hij meteen met de besten mee kan in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. "Dat zou kunnen, ja. Ik hoop dat ik er gelijk sta. Het is moeilijk te zeggen. Ik heb nog geen ervaring in die koersen."

Wegprogramma Van der Poel in 2019

21-24 februari Ronde van Antalya
20 maart Nokere Koerse
22 maart Handzame
31 maart Gent-Wevelgem
3 april Dwars door Vlaanderen
7 april Ronde van Vlaanderen
17 april Brabantse Pijl
21 april Amstel Gold Race

Afgelopen seizoen maakte Van der Poel ook al uitstapjes naar de weg en toen werd hij meteen Nederlands kampioen. Dat lukte hem ook bij het mountainbiken, dat op het programma staat voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio, zijn grote doel. Gevoegd bij zijn nationale titel bij het veldrijden van begin dit jaar mocht hij zich in drie wielerdisciplines de beste van Nederland noemen.

Na zijn titel bij de NK op de weg ging het kriebelen bij Van der Poel. "Dat heeft me wel aan het denken gezet. Het is een uniek verhaal, drie wielersporten combineren. Parijs-Roubaix rijd ik nog niet. Dat was iets te veel hooi op de vork. Het houdt het wel leuk voor de komende jaren, dat er nog koersen bij kunnen komen."

Na de Amstel Gold Race gaat Van der Poel het wereldbekercircuit van het mountainbiken in om plaatsing voor de Spelen af te dwingen en na de zomer draait hij weer mee in het veldrijden.

STER Reclame