Politie langs scholen in Culemborg om filmpje met wapens

tijd van publicatie Aangepast

De politie heeft in Culemborg vijf locaties van middelbare scholen bezocht naar aanleiding van een filmpje op Instagram. Daarin zijn wapens te zien en wordt een mogelijke link met een school gelegd.

Het gaat om dit filmpje:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie bezoekt scholen Culemborg vanwege dit filmpje

De inhoud van het filmpje werd zondag door meerdere mensen gemeld aan de politie. Vandaag zijn de scholen bezocht om te onderzoeken of er sprake is van daadwerkelijke dreiging en om eventuele risico's zoveel mogelijk te beperken.

Naar aanleiding van dat onderzoek zegt de politie geen reden te hebben om aan te nemen dat er sprake is van een dreiging. Wel wordt de situatie constant in de gaten gehouden. Ook is er vanmorgen politie aanwezig tijdens pauzes op de scholen.

Rechercheurs doen op dit moment onderzoek naar de herkomst van het filmpje. Ook zijn ze op zoek naar mensen die meer weten over de makers of de herkomst ervan. Verdachten zijn nog niet aangehouden.

Politieauto's

Een van de leerlingen vertelt aan de NOS dat hij vanmorgen politieauto's zag bij het Koningin Wilhelmina College in Culemborg "Ik zag sommige eersteklassers in paniek rondrennen. Een vriend liet mij de video zien met het wapen en dat er om half negen bij ons op school zou worden geschoten. Toen werd ik wel bang."

De jongen belde zijn vader, die hem zei naar huis te komen als hij zich niet veilig voelde. "Dat mocht ook van school, je moest je alleen afmelden bij de receptie. Dat heb ik gedaan. Heel veel leerlingen zijn naar huis gegaan", vertelt hij. "De lessen gaan wel gewoon door en de school is niet ontruimd."

STER Reclame