Schade bij aanslag op Griekse nieuwszender

Aangepast

Bij een zware explosie bij de televisiezender SKAI TV in Athene zijn vannacht ramen en kantoren vernield. Niemand raakte gewond.

SKAI, een van de grootste zenders van Griekenland, schrijft dat de explosie schade tot de zesde verdieping veroorzaakte en ook de binnenmuren beschadigde. Premier Tsipras en de minister van Burgerbescherming noemden het een aanval op de democratie.

Op onderstaande beelden is de schade aan het gebouw goed te zien:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schade bij Griekse nieuwszender na zware explosie

Twee mensen zouden ruim vijf kilo explosief materiaal hebben gebruikt. Het is niet duidelijk wie erachter zit. Antiterrorismeteams doen onderzoek in de omgeving.

Rechtbank

De aanslag vond rond 02.30 uur plaats. Twee andere zenders zeggen dat ze een klein uur daarvoor meldingen hadden gekregen dat er bij SKAI een bom zou gaan ontploffen.

In Griekenland worden vaker aanslagen gepleegd, vaak door uiterst linkse groeperingen. Zo ontplofte vorig jaar rond deze tijd een bom bij de rechtbank in het centrum van Athene. Die aanslag werd opgeëist door een uiterst linkse groep.

Nikos Filippidis
@pitrofos4
Βόμβα στον ΣΚΑΙ
4 weken geleden

STER Reclame