ANP

Justin Goetzee ruilt de voetballerij in voor de schaats- en wielrenwereld. De algemeen directeur van NAC Breda treedt per 1 februari in dienst als algemeen directeur van Jumbo-Visma, waar de schaatsploeg van Sven Kramer en het wielerteam van Robert Gesink en Steven Kruijswijk onder vallen.

Goetzee was vijf jaar werkzaam bij NAC, maar verklaarde zich eind september solidair met de ontslagen technisch directeur Hans Smulders. Hij bleef werkzaam bij de Bredase eredivisionist om de raad van commissarissen de kans te bieden een opvolger te zoeken. Die wil de club op korte termijn presenteren.

Financieel herstel

De periode van Goetzee bij NAC kenmerkt zich voornamelijk door het financiële herstel dat de club in sportief roerige tijden doormaakte. NAC klom uit een diep dal en wist dit jaar voor het eerst sinds 2009 een positief eigen vermogen te presenteren.

In zijn nieuwe functie zal Goetzee nauw gaan samenwerken met mede-directeuren Richard Plugge (wielrennen) en Jac Orie (schaatsen). Hij wordt onder meer belast met algemene zaken, commercie en communicatie van beide sportploegen.

"Graag wil ik een grote bijdrage leveren aan de teams door ze op operationeel en commercieel gebied te ontzorgen. Op die manier kan de maximale focus op de sportieve prestaties blijven liggen", laat hij weten.

STER reclame