De brief van Page Beverly Heritage Center

Post voor Kerstman na 106 jaar bezorgd

time icon

Ruim een eeuw nadat de 8-jarige Page Woodward een brief naar de Kerstman had geschreven, is haar post alsnog bezorgd. Het papiertje uit 1912 dook op tijdens een verbouwing van een cultureel centrum in de Amerikaanse staat West Virginia.

De brief was achter de schoorsteenmantel beland en daar al die tijd blijven liggen. Hij kwam pas tevoorschijn bij een verbouwing van het Beverly Heritage Center, dat inmiddels in het voormalige woonhuis is gevestigd.

"Wilt u alstublieft deze dingen brengen?", vraagt Page de Kerstman in een verlanglijstje voor het hele gezin. "Voor Reginald een luchtbuks, een padvindersboek, een sweater en twee tijdschriften: Country Gentleman en Farm Journal. Voor Ruby een zwart lint en een kousen, voor Mabel twee kousen. Voor mama een boek. Voor papa een hoed. Voor Teddy een spel, pop en veel snoep en nootjes. Voor mijzelf een pop, maillot en veel snoep en nootjes."

Een kerstman kreeg de oude post alsnog bezorgd Beverly Heritage Center

De brief ligt samen met andere oude brieven aan de Kerstman in een tentoonstelling van het museum. Ter ere daarvan werd het verlanglijstje door twee kinderen officieel overgedragen aan de Kerstman van Beverly. Volgens een medewerker van het historisch centrum zijn de brieven belangrijk omdat teksten van kinderen vaak niet worden overgeleverd.

Of de Kerstman destijds de kinderen heeft gebracht wat ze wilden is niet duidelijk. Wel heeft het museum uitgezocht dat Page bleef wonen in Beverly, trouwde en in 1951 overleed.

STER Reclame