Mathieu van der Poel wint in Koksijde AFP

Van der Poel blijft maar winnen en komt terug in DVV-klassement

time icon

Veldrijder Mathieu van der Poel gaat na een korte trainingsstage door met winnen. Net als in 2014, 2016 en 2017 heeft hij de Scheldecross op zijn naam geschreven.

De Europees kampioen was zoals al zo vaak dit seizoen een klasse apart en hield de Belgen Wout van Aert en Toon Aerts in Antwerpen ruim een minuut achter zich.

De vierde wedstrijd in de strijd om de DVV-trofee werd nooit spannend. Van der Poel zocht al na een kwartier de aanval en breidde zijn voorsprong snel uit.

Veertien uit zestien

Mathieu van der Poel is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij stond dit jaar zestien keer aan de start van een cross, veertien maal kwam hij als eerste binnen. Half oktober viel Van der Poel in het Vlaamse Lokeren uit na een val en in de Koppenbergcross, onderdeel van de DVV-cyclus, zakte hij door het ijs.

In de heuvelachtige omloop bij Oudenaarde kwam hij als 21ste binnen op 4'12 van winnaar Aerts. Het klassement in de DVV-trofee wordt opgemaakt op basis van tijd en door die grote nederlaag leek Van der Poel bij voorbaat kansloos voor een goed klassement.

Na drie overwinningen op rij geeft Van der Poel echter nog maar 57 tellen toe op Aerts met nog vier wedstrijden te gaan.

Mathieu van der Poel in actie AFP

Van der Poel reageerde op de Belgische televisie opgetogen. "Of ik in de vorm van mijn leven zit? Ik denk het wel. De stage ging ook ongelooflijk goed, alles verliep zonder problemen. Hopelijk kan ik die voor de volledige kerstperiode vasthouden", zei Van der Poel bij Sporza.

Nieuwe zege voor Betsema

Bij de vrouwen ging de zege in Antwerpen naar Denise Betsema. De Texelse (25) meldde zich na een slechte start in de tweede ronde vooraan en soleerde de laatste 5,5 ronde naar de winst.

Nederlands kampioene Lucinda Brand reed bijna de hele race op de tweede plaats. Ze zag Betsema wel, maar kon het gaatje niet dichten.

STER Reclame