NOS Nieuws

Robbe (12) overspoeld met positieve reacties na coming out: 'Ze vinden het gaaf'

"Ik heb veel positieve reacties gehad van vrienden en familie", zegt de 12-jarige Robbe van Hulst. Gisteren vertelde hij zijn ouders dat hij op jongens valt. Vandaag deed hij zijn verhaal in het NOS Radio 1 Journaal, daarna stroomden de reacties binnen. "Veel mensen vinden het gewoon heel gaaf dat ik erover wil en kan praten."

Vandaag is het Paarse Vrijdag. Een dag waarop scholieren en studenten hun solidariteit tonen met de lhbt-gemeenschap, door de kleur paars te dragen. Vandaar dat Robbe zijn verhaal deed.

Robbe vertelde bij het NOS Jeugdjournaal over zijn dag

Robbe (12) kwam uit de kast: 'Grappig dat het zo veel mensen interesseert'

Robbe is blij met de positieve reacties en vindt het belangrijk dat homoseksualiteit "niet meer gek wordt gevonden". Hij is "heel zeker" over zijn gevoel, maar vond het toch spannend om het aan zijn ouders te vertellen.

"Ik was bang wat de reactie van m'n ouders zou zijn. Ik liep er al heel lang mee rond. En gisteren zei ik in een keer: 'ik ben homo'. Dat klinkt heel gek, maar zo was het wel. Meteen toen ik het zei, dacht ik: waarom zei ik het? Maar ze reageerden heel positief. Het was fijn dat ik zo eerlijk kon zijn, en dat het goed was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl