EPA

In de Duitse stad Neurenberg zijn donderdagavond drie vrouwen zwaargewond geraakt door mesaanvallen. De dader of daders wisten te ontkomen. Een klopjacht, waarbij een helikopter en speurhonden werden ingezet, heeft nog niets opgeleverd.

Het is nog onduidelijk of alle drie de vrouwen door dezelfde man zijn neergestoken. De dader sloeg in alle gevallen toe zonder iets te zeggen en ging er daarna vandoor. De verklaringen over hoe hij er uitzag lopen uiteen. Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor een terroristisch motief.

De politie heeft wel een signalement verspreid: dat van een 25 tot 30 jaar oude, ongeschoren man met een normaal postuur en blond haar.

De aanvallen vonden plaats in de wijk St. Johannis, net buiten het centrum. Rond 19.20 uur stak een man een 56-jarige vrouw in haar bovenlichaam. Ze is inmiddels buiten levensgevaar.

Het tweede slachtoffer is 26 jaar. Zij werd rond 22.45 uur aangevallen en raakte zwaargewond. Hetzelfde geldt voor een 34-jarige vrouw, die het kort daarop moest ontgelden.

STER reclame