NOS Schaatsen

Knegt mist EK na ongeluk met vorkheftruck: 'Spier voor 80 procent afgescheurd'

Knegt over blessure: 'Er is een spier voor 80% van het bot afgescheurd'

Shorttracker Sjinkie Knegt kan voorlopig niet in actie komen door een zware blessure aan zijn been. De Fries heeft ernstig spierletsel opgelopen bij een ongeluk met een heftruck. Knegt mist daardoor in ieder geval de EK shorttrack in Dordrecht (11 t/m 13 januari), waar hij zijn Europese titel wilde verdedigen.

Het ongeluk vond dinsdagmiddag plaats, bij Knegt thuis in Bantega. De shorttracker raakte met zijn been bekneld tussen zijn vorkheftruck, die niet op de handrem stond, en een schuurdeur. Het gevolg: een spier die 'voor 80 procent van het bot afscheurde'.

"Dit is een flinke teleurstelling", zegt Knegt. "Met de pijn valt het nu wel mee. Ik hoef geen pijnstillers te nemen, het is draaglijk. Maar dat ik voorlopig niet kan schaatsen is een enorme domper."

Zes tot twaalf weken

Normaal gesproken staat voor een dergelijke blessure een revalidatieperiode van zes tot twaalf weken. In het slechtste geval kan er dus ook een streep door de WK shorttrack, van 8 tot 10 maart in Sofia.

Knegt: "Ik ga er eerst vanuit dat ik dat niet ga halen. Over vier weken wordt er weer een MRI-scan gemaakt en gaan we kijken of er vorderingen zijn. Als ze dan zeggen: 'Het gaat ontzettend snel', dan gaan we daar vol voor."

ANP
Sjinkie Knegt

De EK gaan dus sowieso aan Knegts neus voorbij. "Het is bijzonder jammer voor het Nederlandse shorttrack dat Sjinkie in Dordrecht zijn kwaliteiten niet kan laten zien", zegt bondscoach Jeroen Otter. "Sjinkie was weer goed, ik weet zeker dat hij op de EK weer voor de titel kon gaan. Heel zonde, dit."

"Maar voor de andere Nederlandse mannen is het nu een mooie uitdaging om te laten zien dat we het ook zonder Sjinkie ver kunnen schoppen", aldus Otter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl