Engeland staat voor het derde WK op rij in de halve finales EPA

WK hockey passé voor Delmee en olympisch kampioen Argentinië

time icon Aangepast

Olympisch kampioen Argentinië en stuntploeg Frankrijk zijn in hun jacht op eremetaal bij het WK hockey in de kwartfinales gestruikeld. De Argentijnen moesten hun meerdere erkennen in Engeland (2-3), terwijl het door oud-Oranje-international Jeroen Delmee gecoachte Frankrijk ten onder ging tegen grootmacht Australië (0-3).

Argentinië kende nog wel een goede start. Gonzalo Peillat zette de Zuid-Amerikaanse formatie na ruim een kwartier spelen op voorsprong uit een strafcorner, maar tien minuten later maakte Barry Middleton de gelijkmaker.

Drie goals in vijf minuten

Aan het begin van het vierde kwart werd er drie keer gescoord in vier minuten. Eerst scoorde Will Calnan voor Engeland, voordat voormalig HGC-speler Peillat opnieuw doel trof uit een strafcorner. Een minuut later stond Engeland echter alweer voor door een treffer van Harry Martin.

Argentinië ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar de Engelsen hielden stand en bereikten zo voor het derde WK op rij de halve finales. In de halve finales stuit Engeland op de winnaar van het duel Duitsland-België dat donderdag wordt gespeeld.

NOS

Australië maakte later op de dag hardhandig een einde aan het hockeysprookje van Frankrijk. De titelverdediger legde de ploeg van de Nederlandse bondscoach Jeroen Delmee met 3-0 over de knie.

Als een verrassing kwam die uitslag niet. Frankrijk was het laagstgeklasseerde land op het WK in India, Australië is naast regerend wereldkampioen ook de nummer één van de wereldranglijst.

'Geld nodig'

"We willen geen eendagsvlieg zijn", zei Delmee over het verrassend goede toernooi van zijn ploeg. "We zullen nu geld nodig hebben om door te pakken en om de gewenste programma's te kunnen draaien."

Delmee en Frankrijk van wolk gedonderd: 'Geen eendagsvlieg'

Een reactie van Jeroen Delmee, de bondscoach van de hockeymannen van Frankrijk, na de verloren wedstrijd tegen Australië in de kwartfinales van het WK in India.

Australië-Nederland?

De volgende wedstrijd voor de Australiërs is mogelijk tegen Nederland. Daarvoor dient Oranje donderdag om 14.30 uur eerst af te rekenen met het voor eigen publiek spelende India. Die kwartfinale is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

STER Reclame