PVV-Kamerlid Gerbrands
NOS Nieuws

Gerbrands voelde zich alleen en niet gesteund in PVV-fractie

PVV-Kamerlid Karen Gerbrands stapt op omdat ze zich niet meer thuis voelt in haar fractie. Dat blijkt uit haar afscheidsbrief, die Kamervoorzitter Arib heeft voorgelezen in de Tweede Kamer. Ze was zelf niet aanwezig. Gisteren was al bekend geworden dat ze stopt.

In de brief verwijst Gerbrands naar het afgelopen jaar, dat voor haar verschrikkelijk is geweest. Haar vriendin Willie Dille, oud-Kamerlid en net als Gerbrands gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag, pleegde zelfmoord. Dille had kort daarvoor geclaimd dat ze was verkracht door een groep moslims.

Door die gebeurtenissen was Gerbrands erg aangedaan. "Dan verwacht je een warme deken van de fractie om je heen. Maar de kille waarheid is: ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld", schrijft ze. Slechts een enkeling bood haar een beetje steun.

Gerbrands voelde zich alleen en niet gesteund

De Haagse gemeenteraadsfractie is volgens Gerbrands wel een fijne club mensen, en daarom blijft ze daar wel gewoon actief voor de PVV. Verder wil ze terugkeren in de zorg. Voordat ze de politiek in ging, was de 51-jarige Gerbrands verpleegkundige.

Emiel van Dijk vervangt Gerbrands. Van Dijk zat al eerder voor de PVV in de Tweede Kamer, als tijdelijke vervanger van de toen zwangere Gabriëlle Popken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl