NOS NieuwsAangepast

Veel kritiek op acteur Nasrdin Dchar vanwege foto met kerstboom

Acteur Nasrdin Dchar zegt dat hij veel kritiek heeft gekregen op een kerstwens die hij gisteren op Instagram plaatste. De Marokkaans-Nederlandse acteur staat op de foto in een djellaba voor een kerstboom. Hij schrijft dat hij altijd heeft gehouden van de kerstperiode, maar dat hij het vroeger nooit vierde omdat zijn ouders vonden dat dat niet bij zijn geloof hoort.

Nu Dchar zelf een gezin heeft, viert hij Kerst wel. "Niet vanuit religieus oogpunt, maar meer vanuit gezelligheid. Zoals we ook Sinterklaas vieren. En omdat ik vind dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten", staat bij zijn foto. Hij tuigde gisteren zijn kerstboom op terwijl hij aan het vasten was, omdat hij nog een paar dagen uit de vastenperiode moest inhalen.

In een tweede bericht op Instagram schrijft de acteur dat hij veel kritiek heeft gekregen op de foto. "Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zoiets ergs gedaan, dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen." Ook zijn ouders moesten het ontgelden in de reacties bij de foto, schrijft hij. "En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes."

Wat de kritiek precies behelsde, valt niet meer te lezen op het Instagram-profiel. Alle reacties op de foto zijn verwijderd en het is niet meer mogelijk om nieuwe reacties toe te voegen. Dchar zegt de ophef niet te begrijpen en richt zich ook tot de groep die hem op sociale media heeft aangevallen: "Voor al die mensen die op deze manier gereageerd hebben en zichzelf 'moslim' noemen: Allah hoort en ziet alles."

'Werelden smolten samen'

De acteur schrijft verder dat hij de foto plaatste omdat hij het mooi vond dat hij in djellaba de kerstboom versierde. "Want wat ik zag, was hoe verschillende werelden samensmolten tot één. Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, islamitisch, westers. Alles inéén."

Op zijn tweede bericht krijgt Dchar veel steunbetuigingen. Hij dankt zijn volgers die respectvol hebben gereageerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl