ANP

Inval bij trainingscentrum voor hanengevechten in Bodegraven

time icon

De politie heeft vanmorgen een inval gedaan in een hanengevechtscentrum in Bodegraven. In het pand werden hanen getraind voor gevechten. Ook is er een gevechtsarena waar de hanen het tegen elkaar moesten opnemen. Hanengevechten zijn illegaal in Nederland.

Bij de inval zijn een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige man uit Bodegraven gearresteerd, meldt Omroep West. Op het terrein waren ongeveer veertig hanen. Die zijn in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met de dieren gaat gebeuren.

De hokken werden aangetroffen op openbare grond. De hanen zijn na controle naar een tijdelijke opvanglocatie gebracht:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In het hanentrainingscentrum: looprad en vechtpit

Het trainings- en gevechtscentrum wordt door de politie beschreven als 'een illegaal terrein waar de beestjes worden gefokt'. Er stond een rad waar de hanen in werden getraind en er waren schuurtjes waarin ze moesten leven.

Bij een hanengevecht nemen twee dieren het tegen elkaar op tot er een doodgaat of niet meer verder kan vechten. De hanen vechten met elkaar omdat ze hun territorium beschermen. De hanen in Bodegraven werden mogelijk gefokt voor gevechten in Frankrijk, waar het in sommige regio's legaal is om hanengevechten te houden.

Dit is een artikel van

STER Reclame