In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Gala scholieren Breda vroegtijdig beëindigd wegens grote drukte

Het Scholieren Gala Breda dat gisteravond werd gehouden is op last van burgemeester Depla rond middernacht vroegtijdig beëindigd. Hij besloot daartoe nadat twee bezoekers in café De Graanbeurs onwel waren geworden. Volgens de politie wilden te veel bezoekers tegelijk naar binnen bij het café in de binnenstad. Hierdoor ontstond geduw en gedrang, schrijft Omroep Brabant.

De twee feestgangers die onwel werden, zijn ter plekke onderzocht door medewerkers van de ambulance. Voor zover bekend vielen er in de chaos geen gewonden. Wel waren veel feestgangers volgens de politie onder invloed van alcohol.

Hoewel er dus geen feestgangers gewond zouden zijn geraakt, zijn op Facebook andere ervaringen te lezen van bezoekers van het feest en ook van ouders van leerlingen.

Een moeder bijvoorbeeld laat weten dat haar dochter "is ondergekotst, op de grond is geduwd en gewond is geraakt aan haar been en voeten".

Een bezoeker heeft het over het 'kutste feest ooit'. De jongen hoopt ook dat de organisatie 'het goed gaat maken'. Hij heeft immers twintig euro betaald voor het feestje.

Het feest was bedoeld voor scholieren van 16 jaar en ouder. Alcohol werd volgens de organisatie alleen geschonken aan scholieren vanaf 18 jaar.

Advertentie via Ster.nl