De chaos na de aanrijding in Utrecht Koen Laureij

De gemeente Utrecht past de kruising aan waar afgelopen oktober een camper en een tram op elkaar botsten. De bestuurder van de camper kwam daarbij om het leven.

Verkeer op de Weg der Verenigde Naties mag niet afslaan of keren via de trambaan, maar toch gebeurt dat geregeld. Om het afslagverbod duidelijker te maken, gaat de gemeente knipperlichten plaatsen op de al bestaande verkeersborden.

Het afslaan wordt daarnaast moeilijker gemaakt door de overgang over de trambaan kleiner te maken. Ook komen er extra borden die de route naar de Jaarbeurs aangeven, zodat mensen de juiste afslag nemen.

Onveilig en onoverzichtelijk

Op 20 oktober botsten een camper en een tram op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste Den Oudenlaan. De 41-jarige Belgische bestuurder van de camper overleefde dat niet. Zijn vriendin brak een been, hun kind raakte lichtgewond. Het gezin was onderweg naar de Jaarbeurs.

Omwonenden en weggebruikers klagen al langer dat de kruising onveilig en onoverzichtelijk is. De gemeente plaatste eerder dit jaar borden die aangeven dat automobilisten niet mogen afslaan vanwege de tram, maar toch gebeurt dat nog altijd. Omwonenden zeggen vrijwel dagelijks (bijna-)ongelukken te zien.

Het dodelijke ongeluk met de camper was voor de provincie en gemeente aanleiding om te onderzoeken hoe de kruising veiliger kan. De vandaag aangekondigde maatregelen zijn daar de uitkomst van. RTV Utrecht meldt dat het gaat om tijdelijke maatregelen omdat er bouwplannen zijn in het gebied. Er wordt daarom later gekeken naar permanente maatregelen.

STER reclame