Serdar Gözübüyük geeft rood aan Jerold Promes na een wilde tackle ANP

Buijs hekelt gedrag Gözübüyük na terugdraaien rood bij VVV-FC Groningen

time icon

Serdar Gözübüyük wist de schijnwerpers op zich gericht tijdens de weinig verheffende remise tussen VVV-Venlo en FC Groningen (0-0). De scheidsrechter verbaasde met zijn beslissing een rode kaart voor VVV'er Jerold Promes terug te draaien.

Promes kwam kort voor rust wild invliegen op Ritsu Doan bij de zijlijn. De VVV-aanvoerder hield zijn been gestrekt en op kniehoogte van de tegenstander, normaliter goed voor rood. Gözübüyük hield hem die kaart ook voor, maar kwam daarop terug.

De videoscheidsrechter vroeg Gözübüyük het incident te bekijken op het scherm bij de zijlijn, waarna de arbiter de tackle bij nader inzien toch geen rood waard vond. Promes kwam er vanaf met geel.

'Moeite met zijn houding'

"Hij draait de beslissing terug en dat is zijn keuze. Daar heb ik ook geen moeite mee", zegt FC Groningen-trainer Danny Buijs na afloop. "Maar waar ik wel moeite mee heb, is het gedrag en de houding van de arbitrage daarna."

"Dat hoor je ook van spelers. We moeten respect hebben voor scheidsrechters, maar doe dan zelf ook gewoon normaal op het veld en ga niet met zo'n bepaalde attitude rondlopen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Buijs hekelt gedrag arbitrage: 'Hij moet niet met een attitude rondlopen'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Steijn wil niet ingaan op intrekken rode kaart: 'Het is aan de scheidsrechter'

"De arbitrage heeft vandaag een flink aantal fouten gemaakt: verkeerd ingooien, overtredingen waar niet voor werd gefloten. Beide kanten op trouwens. Fouten maken is niet erg, maar geef dat gewoon toe."

Promes zelf vond het geen rood

Promes zelf vond het terecht dat Gözübüyük na inmenging van de videoscheidsrechter de beslissing terugdraaide. "Het was gevaarlijk, maar ik vond het geen rode kaart", zegt de verdediger na afloop.

"Ik ging met goede intenties naar de bal. Ik vind zelf dat m'n been niet gestrekt was, maar een beetje gebogen. Hij was wel hoog en ik raak hem wel. Ik heb niet geprotesteerd, dat heeft ook geen zin. Ik dacht dat het einde wedstrijd voor mij was."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Promes: 'Het was wel gevaarlijk, maar ik vond het geen rode kaart'

Met de 34-jarige Promes negentig minuten op het veld hield VVV de boel achterin dicht. Voor rust kreeg FC Groningen een dubbele kans via Ajdin Hrustic en Django Warmerdam, die de rebound van de knal van de Australiër over schoot. Maar in de tweede helft werden de bezoekers nimmer gevaarlijk.

Ook VVV had het vizier echter niet op scherp. Peniel Mlapa schoot voor rust recht op Sergio Padt af na een prachtige pass van Tino-Sven Susic. En na een uur spelen waren vier kansen in korte tijd niet aan de Venlonaren besteed; Ludovit Reis en driemaal Padt voorkwamen een treffer.

Laag tempo, slordig spel

VVV probeerde vervolgens wel een zege af te dwingen, maar het tempo waarin dat gebeurde lag te laag en het spel was te slordig. Susic was nog het dichtst bij de 1-0, maar zijn schot vloog over.

De wedstrijd eindigde daardoor zoals hij begonnen was, met een 0-0 stand op het scorebord.

Jerold Promes is opgelucht nadat zijn rode kaart is omgezet in geel ANP
Statistieken

STER Reclame