Lars Boom (rechts) gaat aan de leiding op het strand van Scheveningen Orange Pictures

Boom is de beste in Scheveningen en grijpt EK-titel strandracen

time icon

Lars Boom is Europees kampioen strandracen geworden. De renner van Lotto-Jumbo kwam alleen aan op de boulevard in Scheveningen. Mike Teunissen en Bram Imming, die binnenkwamen met een achterstand van respectievelijk 40 en 41 seconden, zorgden voor een volledig Nederlands podium.

Boom is de opvolger van Jasper Ockeloen, die in de eerste twee edities van de EK Beachrace de Europese titel voor zich opeiste.

o1jasper
Katwijk, Zuid-Holland, Netherlands
Last Recon done. ✅ Ready for tomorrow.🔥 @uec_cycling

De race ging zondag over 54 kilometer en voerde de deelnemers via de duinen van Katwijk weer terug naar Scheveningen. Op de boulevard voor het Kurhaus was de start- en finishlijn getrokken.

Van de 94 deelnemers bij de mannen kwamen er 83 uit Nederland.

De 32-jarige Boom, die de ploeg van Jumbo verlaat en naar Roompot-Charles vertrekt, gaat zich de komende periode ook richten op een aantal veldritten, een discipline waarin hij al eens de wereldtitel veroverde.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de titel naar Pauliena Rooijakkers, die in 2016 ook al de Europese titel voor zich opeiste. Rooijakkers is de opvolgster van Riejanne Markus die nu tweede werd, voor Rozanne Slik.

STER Reclame