SPS Media/112 Achterhoek-nieuws
NOS NieuwsAangepast

Schoten gelost bij incident Winterswijk, agent gewond

In Winterswijk zijn vannacht drie mensen gewond geraakt bij een incident waarbij schoten zijn gelost. Een van de gewonden is een agent. Vijf mensen zijn aangehouden.

Even na 01.00 uur kreeg de politie een melding over vernielingen die waren aangericht bij een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk. Bij dat incident waren drie mensen betrokken. Zij reden daarna weg in een zwarte Skoda.

Omdat de daders hadden gedreigd terug te komen, keken verschillende politieagenten uit naar de auto. Ook ging er een team naar de woning, waar net op dat moment ook de bewuste auto weer kwam aanrijden.

Vanuit de auto en door de politie werd er vervolgens geschoten. Een agent raakte daarbij lichtgewond. Hierna sloegen de verdachten op de vlucht. Andere agenten zagen de auto korte tijd later rijden en wisten het voertuig tot stoppen te dwingen door waarschuwingsschoten te lossen.

De drie verdachten gingen er daarna weer in de auto vandoor, maar konden korte tijd later worden aangehouden:

Gewonden na schietpartij in Winterswijk

In de auto trof de politie naast de bestuurder ook een vrouw aan die zwaargewond was geraakt door een kogel. Zij is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Beide inzittenden zijn aangehouden. Ook een gewonde man die andere agenten in de buurt zagen lopen, is opgepakt.

De twee mannen die in het huis aan de Keizersdwarsweg aanwezig waren, zijn ook aangehouden.

De politie doet onderzoek naar wat er precies bij de woning is gebeurd en wie op de agent heeft geschoten. De Rijksrecherche onderzoekt het vuurwapengebruik van de agenten.

De politie wil graag met getuigen spreken en is vooral op zoek naar mensen die de zwarte auto afgelopen nacht hebben zien rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl