1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Dubbel gevoel Miedema na WK-loting voetbalsters

Hoewel Nederland favorieten als Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten ontloopt, wil Vivianne Miedema nog niet direct spreken van een goede loting voor het WK van volgende zomer in Frankrijk.

"Ben teleurgesteld én opgelucht. Het kan gewoon heel moeilijk worden."

De Europees kampioen van 2017 treft achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada in Groep E. Dat zijn de nummers 19, 46 en 6 van de wereldranglijst. Oranje is de mondiale nummer 7. "Het is afwachten hoe het gaat lopen."

Dubbel gevoel bij Miedema na WK-loting

Oranje kent twee van de drie tegenstanders nog van het WK van 2015, toen Nederland zijn debuut op een WK maakte. Van Nieuw-Zeeland werd toen gewonnen (1-0) en tegen Canada werd het 1-1.

"Ja, beide landen zijn best wel bekend bij ons. We hebben laten zien dat we tegen allebei een resultaat kunnen boeken en dat we goed tegen ze kunnen voetballen."

Wiegman positief

"We kunnen deze poule winnen, zeker", reageert bondscoach Sarina Wiegman op de loting. "Het vervolg van het toernooi wordt wel lastig. Maar we kunnen nu wel gaan rekenen, we moeten gewoon zorgen dat we goed voor de dag komen."

Wiegman: 'We kunnen deze poule winnen, zeker'

Wiegman weet dat als Nederland één van de drie beste Europese landen is op het WK, kwalificatie voor de Spelen van 2020 een feit is. "Het is een beetje gek dat er aan een eindtoernooi kwalificatie voor een ander eindtoernooi gekoppeld is. (...) We moeten gewoon zo goed mogelijk voetballen en zo ver mogelijk komen. Daar gaat het eigenlijk om."

Oud-international Daphne Koster reageert teleurgesteld. "Ik vind het jammer dat we deze landen treffen. We doen hier niet voor onder, we zijn bijna wel aan onze stand verplicht om door te gaan. Maar meteen daarna kom je behoorlijke tegenstanders tegen. Japan, Engeland, misschien wel de Verenigde Staten. Die had ik liever in de poulefase gezien en niet in de achtste finales."

Koster: 'Voetbalsters moeten niet tweede worden'
NOS
WK-loting

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl