Kraampjes op kerstmarkt Goes ingestort door harde wind
NOS Nieuws

Overlast door harde wind op de grond en in de lucht

Het onstuimige weer veroorzaakt overlast op de grond en in de lucht. Enkele kerstmarkten zijn afgelast, Rijkswaterstaat spreekt van de drukste vrijdagavondspits tot nu toe en vluchten vanaf Schiphol lopen vertraging op.

Volgens Omroep Zeeland stortten in Goes door de harde wind kraampjes in op de kerstmarkt. In Drenthe is de Roder Weihnachtsmarkt naar een zalencentrum uitgeweken. RTV Drenthe schrijft dat de Kerstfair is verplaatst van buiten naar binnen. Het evenement wordt nu in het dorpshuis gehouden.

Rijkswaterstaat telde rond 17.30 uur 425 kilometer aan file. Op vrijdagmiddag is dat ongebruikelijk. "Het slechte weer, meerdere ongelukken en pechgevallen zorgen voor veel drukte", schrijft Rijkswaterstaat.

Meer dan honderd vluchten geschrapt

NH Nieuws meldt dat Schiphol morgen uit voorzorg 122 vluchten schrapt, die allemaal naar Europese bestemmingen gaan. Oorzaak is het ook hier onstuimige weer. Omdat deze vluchten meerdere keren per dag vertrekken, zijn reizigers makkelijker om te boeken dan op intercontinentale vluchten.

De wind neemt de komende nacht in kracht toe en er zijn ook meer buien. Weerkundigen verwachten windstoten tot 90 kilometer per uur. In het kustgebied en op de Wadden kan het gaan stormen.

Ook zondag kan het onstuimig zijn. Het wintervuurwerk in Scheveningen gaat daarom niet door. De organisatie heeft het besluit zo lang mogelijk uitgesteld in de hoop dat de omstandigheden zouden verbeteren, maar het evenement wordt een week uitgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl