Boca-coach Guillermo Barros Schelotto tijdens de persconferentie
NOS Voetbal

Boca-coach baalt van imagoschade Argentijns voetbal: 'We leren het nooit'

Zelden zal er zoveel negatieve aandacht geweest zijn voor een voetbalfinale. De terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen aartsrivalen Boca Juniors en River Plate kent een allesbehalve fraaie aanloop, tot ongenoegen van de coach van Boca.

"We leren het nooit", oordeelde voormalig voetballer Guillermo Barros Schelotto tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. "Keer op keer maken we dezelfde fout en daarmee wordt het imago van het Argentijnse voetbal beschadigd. We zouden moeten praten over deze historische finale, maar in plaats daarvan gaat het over geweld."

De finale wordt zondag in Madrid gespeeld. Aanvankelijk zou de wedstrijd, twee weken nadat op 11 november het eerste duel in 2-2 was geëindigd, in Buenos Aires worden afgewerkt. De wedstrijd werd echter afgelast nadat de spelersbus van Boca was bekogeld door River-fans. Spelers van Boca raakten gewond, waarop de club weigerde om te spelen.

Boca-coach baalt van imagoschade Argentijns voetbal: 'We leren het nooit'

Het gedrag van de supporters van River Plate wordt - uiteraard - door Barros Schelotto afgekeurd. De trainer had daarentegen wel een goed woordje over voor zijn eigen fans. "Hun gedrag is uitstekend geweest. We kunnen hun steun hier voelen, terwijl ze 10.000 kilometer verderop zijn."

De Spaanse autoriteiten zetten zondag ongeveer 4000 agenten in om ongeregeldheden te voorkomen. Het is daarmee de omvangrijkste veiligheidsoperatie rond een voetbalwedstrijd in Madrid ooit.

Beroep afgewezen

Overigens had Boca helemaal niet willen spelen en zeker niet in Madrid. Wat de club betreft had Boca Juniors als winnaar aangewezen moeten worden. Het beroep van Boca tegen de beslissing om de wedstrijd op een andere plek alsnog te spelen, werd echter eerder op de dag afgewezen.

De winnaar van de Copa Libertadores zal deelnemen aan het WK voor clubteams dat 12 december van start gaat.

Superclásico verplaatst na aanval op spelersbus Boca

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl