Universiteit Leuven
NOS Nieuws

Belgische student (20) die bij ontgroening in coma raakte overleden

De 20-jarige student die bij een uit de hand gelopen ontgroening in coma raakte omdat hij onder meer een overdaad aan vissaus moest drinken, is overleden. Dat bevestigt de burgemeester van de Belgische plaats Edegem tegenover Belgische media.

De man, die studeerde aan de KU Leuven, kreeg gisteravond op de eerste hulp een hartstilstand, waarop hij per ambulance naar het ziekenhuis in Antwerpen werd gebracht.

Artsen constateerden dat hij onderkoeld was en een zeer hoge concentratie zout in zijn bloed had, mogelijke vanwege de vele vissaus die hij had gedronken.

Beruchte vereniging

Behalve de 20-jarige man werden er nog twee studenten onwel tijdens de ontgroening, waarbij de aspirant-leden van een studentenvereniging ook naakt in het bos moesten zitten en koud water over zich heen kregen. Maar de twee andere studenten waren er minder slecht aan toe dan de man die nu is overleden.

De drie wilden lid worden van de vereniging Reuzegom. Die vereniging kwam vaker in opspraak door ontgroeningen. Zo moesten leden een biggetje doodschieten en moesten eerstejaars een konijn verzorgen en dat later slachten.

Justitie in Antwerpen is een onderzoek gestart naar de misstanden bij de ontgroening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl