Jeroen Delmee viert de overwinning op Argentinië met Victor Charle
NOS Sport

Nederlandse coach Delmee stunt met Frankrijk bij WK hockey

Jeroen Delmee heeft als bondscoach van Frankrijk voor een flinke stunt gezorgd bij het WK hockey in India.

De oud-international en huidig coach van Tilburg bereikte met Frankrijk - het laagst geklasseerde team van het toernooi - de achtste finales door olympisch kampioen Argentinië met 5-3 te verslaan.

Argentinië kwam nog terug van 1-4 naar 3-4, maar François Goyet maakte met een mooie goal aan alle Franse onzekerheid een eind en Delmee kon langs de zijlijn uit zijn dak gaan.

Vreugde na de 5-3 van François Goyet

Frankrijk eindigde in groep A daardoor op de tweede plaats achter Argentinië, dat al zeker was van de groepswinst en de kwartfinales en daarom ook niet volledig gemotiveerd was voor het duel met de mannen van Delmee.

Bij de Fransen speelde ook oud-speler van HDM Pieter van Straaten mee. Hij heeft een Franse moeder.

Coach Delmee kon na afloop zijn geluk niet op. "Ik heb er geen woorden voor. Dit is een droom voor mij, een droom voor al deze jongens."

"Ik heb ze gevraagd om historie te schrijven. En dat hebben ze gedaan. Ik ben beretrots."

Door de winst van Frankrijk is het WK voorbij voor Spanje, een van de outsiders op dit toernooi. Spanje verspeelde eerder op de dag een 2-0 voorsprong tegen Nieuw-Zeeland: 2-2.

Eindstand groep A (winnaar naar kwartfinales, nummers 2 en 3 naar achtste finales)

Argentinië 3-6 (10-8)
Frankrijk 3-4 (7-6)
Nieuw-Zeeland 3-4 (4-6)
Spanje 3-2 (6-7)

Nederland speelt zondag in groep D zijn laatste groepswedstrijd tegen Pakistan. Die is vanaf 14.30 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. Als Duitsland verliest, kan Oranje bij winst nog groepswinnaar worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl