Daniel Sprong
NOS Sport

Droomdebuut ijshockeyer Sprong bij zijn nieuwe NHL-ploeg

Daniel Sprong heeft in de Noord-Amerikaanse NHL, de grootste ijshockeycompetitie ter wereld, een droomdebuut gemaakt bij zijn nieuwe ploeg Anaheim Ducks door al na zes minuten te scoren.

De 21-jarige geboren Amsterdammer, die twee dagen geleden werd binnengehaald, maakte in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Chicago Blackhawks (4-2) het tweede doelpunt. Vanuit een onmogelijke hoek - bijna recht naast het doel - vond hij toch het net.

"Ik heb op deze manier veel gescoord bij de junioren", zei Sprong na afloop. Wellicht dat hij daarmee doelde op zijn eerste levensjaren in Nederland. Toen hij zeven was, verhuisde het gezin naar Canada om de NHL-droom van de kleine Sprong na te leven.

Pittsburgh Penguins legde hem in 2015 vast als groot talent. Een jaar later pakte de Penguins de Stanley Cup, maar Sprong brak er nooit echt door. Dat moet nu bij de Ducks gebeuren. Die staan momenteel vijfde in de westelijke divisie van de NHL. De beste acht gaan naar de play-offs.

Geen Oranje, maar Canada

Sprong heeft zowel een Nederlands als een Canadees paspoort. Hij wil niet voor Oranje spelen, omdat hij hoopt ooit voor Canada - een grootmacht in het ijshockey - uit te kunnen komen.

2015: IJshockeytalent Sprong naar NHL-team Penguins

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl