Sinterklaas bezoekt scholen met vliegtuigje, quad en tuktuk

Sinterklaas bezoekt een basisschool in Utrecht op een scootmobiel RTV Utrecht

Sinterklaas heeft een drukke dag achter de rug. In heel het land bezocht hij met zijn Pieten scholen en ziekenhuizen. In veel gevallen liet hij zijn schimmel op stal.

Zo kwam de goedheiligman in het Drentse Emmer-Compascuum aan in een vliegtuigje. Het vliegtuigje landde op een stuk land tegenover basisschool De Bente, waar de kinderen Sinterklaas al zingend welkom heetten.

Beetje actie

Dat de Sint op zijn oude dag nog best in is voor een beetje actie, bewees hij ook in Utrecht. Bij basisschool De Rietakker in De Bilt kwam hij aan op een quad. Een tuktuk, een vrachtwagen, een boodschappenkarretje en een cabrio zijn andere voorbeelden van voertuigen waarmee hij zijn opwachting maakte.

1/7Op de quad naar De Bilt Miranda Haverkamp
2/7Sinterklaas haalde de cabrio uit de schuur voor zijn bezoek aan Bilthoven Richelle Chella
3/7Een tuktuk is een prima vervoersmiddel in Hoogland Tiffany Jealy
4/7Met de vlam in de pijp naar de Rietendakschool in Utrecht Ronald Berrens
5/7In Bunnik kwam de Sint aan in een brandweerwagen RTV Utrecht
6/7Handig voor alle cadeau's Mandy de la Rambelje
7/7In Vianen werd Sinterklaas met een hoogwerker van het dak gehaald RTV Utrecht

In Amsterdam liep het allemaal wat minder soepel voor Sint-Nicolaas. Hij kreeg pech met zijn boot in de Jordaan. Gelukkig waren agenten bereid om hem in de politieauto, met zwaailicht en sirene aan, naar zijn plek van bestemming te brengen.

Bezoek aan kinderziekenhuis

Sinterklaas komt graag bij de mensen thuis, maar kinderen die pakjesavond vanwege ziekte elders moeten doorbrengen werden niet vergeten. Zoals elk jaar bracht de goedheiligman een bezoek aan het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

In Eindhoven was een speciale sinterklaasbingo voor daklozen. De deelnemers werden ontvangen met een kop soep en speelden daarna om prijzen als een sjaal, handschoenen, deodorant of een pakje shag.

"De feestdagen zijn extra moeilijk voor daklozen", zegt Margareth Pluijmers van de organisatie tegen Omroep Brabant. "Juist dan komt veel verdriet boven. Als je zelf problemen hebt, is het extra moeilijk om het iedereen gezellig te zien hebben."

Raymond Merkx
@raymondmerkx
De bingodames! De molen is klein, de prijzen zijn groot. Bingo voor daklozen in #Eindhoven
3 maanden geleden

Schooldirecteur bedreigd

Minder gezellig verliep de sinterklaasviering op de Antoniusschool in het Gelderse Alverna. Volgens Omroep Gelderland wordt de directeur van de school bedreigd, omdat kinderen zich niet mochten verkleden als Sint of Piet. Pietenmutsen moesten achterblijven in de klas en een jongetje dat zich helemaal als Zwarte Piet had uitgedost, moest zich omkleden.

De koepel waaronder de school valt laat weten dat de bedreigingen niet van ouders komen, maar 'van buiten'. "Bedreigingen horen kennelijk bij onze samenleving met sociale media", aldus bestuurder Hennie Biemond. Ze betreurt de situatie. "We hebben niet goed met de ouders gecommuniceerd hoe we het feest op school gingen vieren."

Dit is een artikel van

STER Reclame